Силен трус разбуди Асеновград и половин България. 4,7 по Рихтер бе

...
Силен трус разбуди Асеновград и половин България. 4,7 по Рихтер бе
Коментари Харесай

В Асеновград усетили земетресението като бомба

Силен трус разбуди Асеновград и половин България.

4,7 по Рихтер бе записано в 01:40 часа на 2 километра от Асеновград, само че бе усетено мощно и в Пловдив, а и по високите етажи в София.

Към момента няма данни за вреди и потърпевши.

С редакцията на Dnes.bg се свързаха хора, живеещи в Асеновград, които оповестиха, че труса е усетен доста мощно, само че са останали под домовете си. В момента над града вали и дъжд.

От Евросредиземноморския сеизмологичен институт оповестяват, че труса е усетен и в в прилежащите Сърбия и Македония.
„ Силничко ни разляля и беше много неприятно ”, квалифицират чувството от земетресението хора от региона на Пловдив и Асеновград. В София трусът е бил усетен изключително на по високите етажи и според читатели на Блиц траял към 5 секунди.

Все повече градове се прибавят към листата на усетилите естественото явление- последните са Хасково, Свищов, Кърджали, Разлог и други.

В региона на земетресението хората са се разбудили и някои от тях не могат да заспят и чакат, че може да има вторични земетресения.

Читателка на Блиц, която живее в Асеновград споделя прекарванията си и споделя, че земетресението е било доста мощно, изплашила се е и го е усетила като като експлоадиране на бомба.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР